Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Säkerhetsmedarbetare

Fredrik berättar om arbetet som informationssäkerhetsansvarig

Fredrik började arbeta med informationssäkerhet på Specialfastigheter 2022. Innan dess jobbade han 18 år inom räddningstjänsten.

Fredrik blev mer och mer intresserad av säkerhetsfrågor i den roll han hade på räddningstjänsten, där han jobbade med räddningsinsatser och förebyggande säkerhetsfrågor mot kommun och landsting. Efter att ha fördjupat sina kunskaper via diverse mindre utbildningar och kurser så tog han klivet över till att jobba med informationssäkerhet först vid en kommun och senare myndighet, för att 2022 börja jobba som informationssäkerhetsansvarig hos oss.

"Att jobba på Specialfastigheter kändes intressant och lockande då det är ett bolag som ligger i framkant", berättar Fredrik. Han menar också att det statliga ägandet ger honom trygghet, men samtidigt så är det snabbare till beslut – i och med att det är ett statligt bolag och inte en myndighet – vilket passar honom utmärkt då han vill framåt i sin utveckling.

Se filmen ovan för att få veta mer om hur det är att jobba på vår säkerhetsavdelning.