Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Fastighetsområdeschef

Kvinna jobbar vid datorn

Charlotte berättar om rollen som fastighetsområdeschef

Efter att ha läst företagsekonomi på gymnasiet började Charlotte läsa kurser i företagsekonomi på universitetet parallellt med arbetet på ett kommunalt bostadsbolag som kundansvarig. Snart flyttade hon över till fastighetssidan som skadehandläggare och projektledare. Då passade hon också på att plugga en kurs i juridik. Därefter har hon bland annat varit arbetsledare och produktions­ledare på byggbolag, samt jobbat som förvaltare av både bostadsrätter och vårdlokaler.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag innehåller många möten, med både hyresgäster och medarbetare. Vi fastighetsområdeschefer ska ha det övergripande ansvaret över våra respektive områden, ha avstämningar med de tekniska förvaltarna och driftansvariga samt samarbeta mycket med hela den övriga organisationen för att utvecklingen och underhållet av våra fastigheter ska kunna optimeras. Min uppgift är bland annat att styra hela gruppen så att vi går åt rätt håll, att driva på och få folk att tycka det är utvecklande och inspirerande att gå till jobbet.

Vad var det som lockade med Specialfastigheter? Kände du till oss sedan tidigare?

Egentligen har jag varit intresserad av att jobba med den här typen av fastigheter länge. Specialfastigheter har ju en såpass specifik verksamhet med unika fastigheter, man kommer innanför väggar som inte många ser! Jag tycker det är så intressant med människor och vår typ av speciella lokaler. Att förvalta fastigheter kan ju se väldigt olika ut på olika ställen, arbetar man med privatbostäder blir det till exempel mycket kundrelationer med privatpersoner. Här hos oss är det mer en blandning av boende och vård. Jag tror det är en fördel att, som jag, ha jobbat med ganska olika fastigheter och ha erfarenhet av många olika situationer och människor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är nog att jag får träffa så många olika människor, både internt hos oss och hos kunden. Ibland till och med klienter på anstalterna eller ungdomar på något av våra ungdomshem. Det ger mig perspektiv på saker och ting. Sen är det också alltid roligt att kunna göra en kund nöjd, när det blir bra och anpassade lokaler. Jobbet blir aldrig enformigt – jag är engagerad i många olika frågor och har förmånen att få samarbeta med nästan hela företaget.

…och den största utmaningen?

Att vi fastighetsområdeschefer ska kunna jobba så lika som möjligt över landet. Vi måste alltid tänka affärsmässigt eftersom vi har konkurrenter som också vill in i det här segmentet. Det är viktigt att inte ta saker för givna eller bli bekväm utan alltid ha en bra och levande dialog, både med kunderna och medarbetarna.

Hur återspeglas vårt kärnvärde säkerhet i ditt arbete?

Säkerheten är ju alltid närvarande, var jag än sitter och jobbar. Hur jag beter mig, vad jag säger – jag måste ha det perspektivet med mig hela tiden och det skulle man faktiskt kunna tänka mer på hos andra fastighetsbolag också. Det handlar ju inte bara om fysisk säkerhet utan också till exempel informationssäkerhet. Men jag upplever det inte som en begränsning, bara ett sätt att tänka. Det sitter i ryggmärgen.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag försöker träna lite. Hela familjen gillar att åka skidor, och så ofta vi har möjlighet brukar vi åka upp till Åre för att vandra, cykla, åka skidor eller ta långpromenader med hunden.

Charlotte som åker skidor på sin fritid

Vad innebär jobbet som fastighetsområdeschef?

Som fastighetsområdeschef har du affärsansvar för en del av Specialfastigheters fastighetsbestånd och ingår i ledningsgruppen för fastighetsavdelningen. Du har totalansvar för fastighetsbeståndets affärsplan och resultat samt för att utveckla din personal, kundrelationerna, förvaltningen och fastigheterna. För att kunna axla rollen krävs en universitetsutbildning eller motsvarande inom exempelvis företagsekonomi eller fastighetsförvaltning. Som fastighetsområdeschef har du möjlighet att arbeta på alla de sex orter där vi har kontor.