Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Teknisk förvaltare

Tekniskförvaltare skruvar i serverrum

Erik berättar om arbetet som teknisk förvaltare

Erik började arbeta på Specialfastigheter 2008, som drifttekniker. Han har jobbat med fastigheter i någon form under hela sin karriär, bland annat som industrigolvläggare. Nu är han en av våra tekniska förvaltare.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag har inga ”vanliga dagar” ännu eftersom jag började min nuvarande tjänst ganska nyligen. Det är en del nya system att sätta sig in i, och även gamla som jag kommer använda på ett nytt sätt. Jag har jobbat sedan 2008 på Specialfastigheter med fokus på drift, medan det numera är underhåll och kundanpassningar som är mitt kall i livet. Jag har elva fastigheter som jag är ansvarig för och nya kontaktpersoner att samarbeta med, vilket är både utvecklande och stimulerande!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag har jobbat med fastigheter under hela yrkeslivet, fast på lite olika sätt. Först som industrigolvläggare och därefter på ett privat fastighetsbolag här i Örebro. Det har gett mig en bra inblick i vad saker och ting kostar och hur lång tid det är rimligt att ett jobb tar när jag beställer tjänster av våra ramavtalsentreprenörer. Jag har också jobbat som drifttekniker i tolv år här på Specialfastigheter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att få ihop ett bra samarbete och en hållbar affär för alla inblandade i det dagliga jobbet. Vi har våra spelregler – avtal och gränsdragningslistor – som grund i att göra det bästa möjliga med våra gemensamma skattepengar. Jag ska försöka att bibehålla livslängden på våra fastigheter och underhålla samt hjälpa våra kunder med anpassningar vid rätt tid och till rätt kostnad.

…och den största utmaningen?

Samordning är den stora utmaningen, då vi inte alltid kan komma in och utföra underhåll på grund av den höga beläggningen hos våra hyresgäster. Ibland kan det vara tufft att stå på sig i diskussioner med olika motparter, men då har vi hyresavtalen och gränsdragningslistorna som hjälper oss. Och som sagt, med min långa erfarenhet har jag byggt upp en rätt bra kunskapsbank för vad som är rimligt och upplever att jag oftast får gehör för mina argument. Att jag är en optimistisk och glad person underlättar säkert också…

Hur återspeglas vårt kärnvärde säkerhet i ditt arbete?

Säkerhetsbiten känns helt naturlig för mig och är ingenting jag går och tänker på i vardagen, det är en naturlig del i vårt arbete vad det än gäller med personer, ritningar mm. Jag pratar aldrig jobb utanför arbetet – det har med integritet och säkerhet att göra men är också rätt skönt.

Vad är det som gör det roligt att gå till jobbet varje dag?

Specialfastigheter är en bra arbetsplats. Det är trevliga arbetskompisar, högt i tak och det uppskattas att man är rak och säger vad man tycker.

Hur ser du på din framtid i företaget?

Jag kan inte annat än se ljust på framtiden vilket jag i och för sig alltid gör! Nu är det främst min nya roll som teknisk förvaltare som jag måste komma in i, sen får vi se om jag får erbjudande att hoppa på något nytt spännande uppdrag inom Specialfastigheter. Jag har tänkt lämna några av mina befintliga uppdrag som jag haft som drifttekniker och jag kommer att fortsätta i bolagsstyrelsen om jag blir omvald.

Vad gör du när du inte jobbar?

Idrott har alltid spelat en stor roll i mitt liv. I många år var jag ungdomsledare för både innebandy- och fotbollslag, något som tog men också gav mycket energi. Nuförtiden cyklar jag runt lite sjöar, gärna ihop med sonen. Har några vänner som brukar ta med mig på lite långpromenader ibland, i somras gick vi Postleden mellan Kopparberg och Hällefors. 6 mil i ett sträck på 13 timmar. Jag gillar att hålla igång kroppen och få rensa skallen. Har även börjat kasta lite discgolf på äldre dar!

Erik står bakom sin racercykel

Vad innebär jobbet som teknisk förvaltare?

Som teknisk förvaltare arbetar du med planering, genomförande och uppföljning av vårt underhållsarbete. Det ingår i rollen att projektleda mindre projekt, som underhållsåtgärder och kundanpassningar. Ett tydlig fokus ligger på ständig utveckling och som teknisk förvaltare söker och utreder du nya tekniska möjligheter kontinuerligt. Du stöttar våra drifttekniker, driftchefer och energisamordnare i tekniska frågeställningar och har ett nära samarbete med dem.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har läst en eftergymnasial utbildning med inriktning mot fastighets- eller byggteknik. Det finns möjlighet att jobba som teknisk förvaltare vid alla våra sex lokalkontor.