Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Träffa en sommarjobbare

Att tänka nytt är en del av Specialfastigheters framgång och när vi har möjlighet låter vi gärna sommarjobbare bidra till vår utveckling. Det innebär att vi fått lära känna unga och drivna personer med en mängd nya idéer och perspektiv. Vi passade på att prata med Adrian, som under sommaren arbetat på ett av våra två huvud­kontor, nämligen det i Stockholm.

Adrian som sommarjobbat

Adrian, som är 24 år, studerar i vanliga fall ett masterprogram inom Fastighet och Byggande på KTH med inriktning mot fastighetsekonomi. Till hösten påbörjar han sitt sista år på den femåriga utbildningen. Under sommaren har Adrian jobbat på Specialfastigheter, avdelning Marknad och Affär, där han bland annat gjort analyser och investerings- och hyreskalkyler.

Först av allt, varför sökte du sommarjobb hos oss?

– Jag såg ett inlägg om sommarjobb på LinkedIn och tyckte att det verkade spännande. Jag hade inte koll på Specialfastigheter sen tidigare, annat än att jag sett företaget på en arbets­marknadsmässa på KTH. Vidare tyckte jag det lät som en nischad och spännande roll. Special­fastigheter har ju en annan typ av fastigheter än kommersiella fastighetsbolag med kontor och lokaler, och det lät spännande att få jobba inom segmentet samhällsfastigheter med en stor projektportfölj.

Vad har du jobbat med som junior analytiker?

– Jag har under sommaren stöttat Marknad och Affär med investerings­kalkylering, hyreskalkylering, presentation av material och analys av befintligt fastighetsbestånd. Man kan säga att jag har djupdykt i nyckeltal för att ta fram underlag som efterfrågas för korrekta analyser, rapporter och presentationer för en av bolagets största kunder. På så sätt har jag kunnat avlasta och stödja avdelningen med rätt underlag i rätt tid för rätt resultat.

Hur har du utvecklats under tiden hos oss?

– Så klart har jag fått vässa kunskaperna och blivit en bättre utförare på att mejsla fram rätt underlag till mina kollegor på avdelningen. Men det viktigaste och bästa jag tar med mig är att göra saker på kort tid, att jobba under press med korta deadlines. Det har varit nyttigt för mig att utveckla.

Vad har varit det bästa med sommarjobbet?

– Framför allt vill jag lyfta fram den sociala biten på kontoret, jag har verkligen känt mig välkommen och som en i gänget. Trivselfaktorn har varit hög under fikasnack med kollegor om högt och lågt, både jobb och privatliv. Jag har helt enkelt blivit glad av att gå in på kontoret, vilket gett en energi som jag tagit med mig in i jobbet. Jag har fått värdefulla erfarenheter och chansen att jobba nära affärschefer, fastighets- och affärsutvecklare.

Kan du rekommendera andra att sommarjobba hos Specialfastigheter?

– Det kan och vill jag absolut göra, det är en riktigt bra arbetsplats! Möjligheten att få jobba med unika fastigheter och att få en inblick i vad som sker bakom kulisserna har varit otroligt spännande. Till de som funderar på ett sommarjobb här säger jag bara – tveka inte, det är fantastisk möjlighet i ett unikt bolag med spännande fastigheter och toppenkollegor.