Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Regionchef Per Björkgren, kriminalvårdschef Marita Gustavsson, Christian Wallenborg, affärschef Specialfastigheter, avdelningschef Susanne Wedin och Jesper Göransson, vd Peab, tar första spadtaget till nya häktet i Borås.

Spadarna i marken för ett nytt häkte i Borås

Under onsdagen togs de första spadtagen för ett nytt häkte i Borås. Häktet kommer att ha totalt 116 klientplatser, fördelat på 100 boenderum varav 16 ska ha möjlighet till två fasta boende­platser per rum.

Det nya häktet kommer att ha säkerhetsklass två och upptagningsområden kommer främst att vara Borås och Alingsås tingsrätt. Målet är att byggnaden ska stå klar våren 2026 och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Arkitekt är AG Arkitekter och byggentreprenör Peab.

– Det känns väldigt bra att ha tagit första spadtaget. Förvisso har vi redan börjat arbetet ute på platsen, men att kunna göra det här avstampet med Kriminalvården och Peab känns väldigt kul för att markera att vi går från planeringsfas till faktiskt genomförande, så att vi får till de platser som Kriminalvården behöver, säger Christian Wallenborg, affärschef Specialfastigheter.