Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Flera spadtag och invigningar runt om i landet

Full fart runt om i Sverige när vi tar spadtag för nya byggnader och inviger färdigproducerade lokaler för våra kunder om vartannat.

Fyra personer står framför jordhög och ska ta ett första spadtag

Nytt häkte i Halmstad

Veckan började med ett spadtag för nytt häkte i Halmstad. Häktet byggs intill befintlig kriminalvårdsanstalt och innebär att 80 boenderum beräknas stå klara 2026, tillsammans med en ny personalbyggnad.

Tom Grundell, fastighetsområdeschef på Specialfastigheter, sa så här:
– Jag tänker mig att målet för det här projektet är uppnått när vi står här våren 2026 och det nya häktet står redo att invigas och tas i bruk enligt plan och budget. Då kan vi känna stolthet över ytterligare en leverans av byggnader med hög säkerhet, god miljöprestanda och låga förvaltningskostnader för ett tryggare samhälle. Nu ser jag fram emot att få besöka invigningen om två och ett halvt år!

Klipper band vid invigning Ystad

Invigning för nytt häkte i Ystad

52 nya häktesplatser invigdes under tisdagen vid kriminalvårdsanstalten Ystad. Häktet som nu står klart rymmer utöver boendedelen bland annat administrationsytor, sjuksköterskemottagning och samtalsrum, och kommer att ta emot både män och kvinnor. De första intagna väntas bli placerade här i början av september.

Tre personer som gräver vid spadtag Nereby

Spadtag för utbyggnad av ungdomshemmet Nereby

För Statens institutionsstyrelse togs ett första spadtag vid ungdomshemmet Nereby under tisdagen. Ett byggprojekt som kommer omfatta en ny skolbyggnad och en byggnad med två avdelningar, vilket innebär 16 nya platser. Skolan beräknas stå färdig under 2024 och de två nya avdelningarna under 2025.