Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Första spadtaget för nytt bostadshus på anstalten Hall

I strålande sol i tidvis friska vindar samlades en begränsad skara för att bevittna det första spadtaget för utbyggnaden av anstalten Hall.

Satsningen är ett led i att modernisera och utöka anstaltens kapacitet. Byggprojektet innebär att en ny byggnad, kallad hus A, uppförs med 120 platser för klienter och med lokaler för bland annat arbetsdrift och studier. Lokalarea blir ca 7 500 kvm. Huset byggs inom det befintliga anstaltsområdet och certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Guld.

De som greppade varsin spade var Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren, Skanska Sveriges vd Gunnar Hagman och Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg. Martin Holmgren talade om detta spadtag som början på en kapacitetsökning där målet är att skapa 2000 häktes- och anstaltsplatser inom 10 år. Åsa Hedenberg talade bland annat om det viktiga samarbetet med kunden för att förstå dennes behov, om vikten av att bygga säkert, långsiktigt, hållbart och förvaltningsbart. Och om att tidigt knyta till sig entreprenören för att öka samskapandet och effektiviteten.

Hus A planeras stå färdigt hösten 2022. Hela ombyggnaden på Hall beräknas vara klar 2026.

Foto: Kriminalvården