Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Delårsrapport Q1 2019: Stabil utveckling av förvaltningsresultatet

Specialfastigheters hyresintäkter fortsätter att öka vilket leder till fortsatt positiv utveckling av förvaltningsresultatet. Kvartalet har präglats av förberedelser inför den nya säkerhetsskyddslag-stiftning som nu trätt i kraft.

  • Hyresintäkterna ökade med 4,6 % till 536 (512) Mkr
  • Förvaltningsresultatet ökade med 1,4 % till 355 (350) Mkr
  • Värdeförändringar på fastigheterna uppgick till 11,4 (-40,6) Mkr och värdeförändringar på finansiella instrument uppgick till -16,2 (-12,7) Mkr
  • Resultatet ökade med 20,0 % till 276 (230) Mkr
  • Marknadsvärdet på fastigheter uppgick till 27 480 (27 288) Mkr

– Vi har tecknat nya hyresavtal och ser en ökning av hyresintäkterna, vilket visar att efterfrågan på våra säkerhetsfastigheter fortsatt är stor. Vi vet också att flera av våra kunder har växande behov av lokaler och vi har därför byggt upp en organisation som är väl förberedd för expansion, säger vd Åsa Hedenberg.

Kapacitetsbrist hos Kriminalvården


Kriminalvårdens beläggningsgrad är hög med platsbrist som följd. Vi hoppas kunna bidra till en mer balanserad beläggningsgrad bland annat genom kommande nybyggnation av typhuslösningar.

Ökat fokus på informationssäkerhet

Den första april infördes den nya säkerhetsskyddslagen som bättre anpassats till samhällsutvecklingen och digitaliseringen. Vi har förberett oss för detta och utsett en CIO (Chief Information Officier) med särskilt uppdrag att fokusera på strategisk IT-utveckling och digital transformation.

Hållbarhetssamarbete med leverantörer

Vi vill etablera ett forum för dialog och erfarenhetsutbyte kring hållbarhetsfrågor. Startskottet har därför gått för den första av en serie workshops, där vi och våra nya ramavtalsleverantörer för medelstora entreprenader ska fördjupa och stärka vårt samarbete inom området.

Delårsrapporten finns att läsa i sin helhet här.