Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Trafikverket hemställer om tillåtelse att överlåta fastigheter

Trafikverket har fredagen den 13 januari skickat en hemställan till regeringen i vilken Trafikverket ber om regeringens tillåtelse att överlåta åtta fastigheter till Specialfastigheter, för att senare hyra om- och tillbyggda lokaler från Specialfastigheter. De åtta fastigheterna har värderats till cirka 517 Mkr.

Fastigheterna är så kallade trafikcentraler varifrån Trafikverket trafikstyr tågtrafik och riksvägarnas trafik. Vid en eventuell överlåtelse är avsikten att fastigheterna överlåts till det bedömda marknadsvärdet till Specialfastigheter och att samtidigt träffa överenskommelser om att hyra lokalerna från Specialfastigheter.

I samband med överlåtelserna ska Trafikverket och Specialfastigheter träffa överenskommelse om att Specialfastigheter ska upphandla erforderliga om- och tillbyggnadsarbeten i samarbete med Trafikverket.

Trafikverket gör bedömningen att Specialfastigheter kan driva fastigheterna effektivare både när det gäller drift, underhåll och ombyggnationer då bolaget kan utnyttja stordriftsfördelar inom sin organisation gällande samhällsnyttiga specialfastigheter.

För ytterligare information kontakta:

Åsa Hedenberg, vd, tel: 010-788 62 01
Torbjörn Blücher, affärschef Sverige, tel: 010-788 62 02