Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Vi deltar i unikt samarbete kring biologisk mångfald

Åtta stora svenska företag från fyra branscher går nu samman i projektet Changing Land use Impact on Biodiversity (CLImB). Bakom det unika initiativet och samarbetet står Specialfastigheter, Boliden, Cementa, LKAB, SCA, Skellefteå Kraft, Svenska Kraftnät och Vattenfall.

De deltagande bolagen använder på olika sätt mycket mark i sina respektive verksamheter och har alla identifierat biologisk mångfald som en väsentlig fråga för både hållbarhetsarbetet och affärerna. Målet med projektet, som leds av konsultföretaget Ecogain, är att ta fram ett verktyg som ska värdera och kvantifiera vad som sker vid markanvändning.

Biologisk mångfald är en viktig hållbarhetsfråga för oss på Specialfastigheter, inte minst eftersom vi äger mycket mark och skog vid våra fastigheter. Tillsammans med andra stora svenska aktörer från olika branscher samlas vi nu för att utveckla väl förankrade värderings- och mätmetoder inom området biologisk mångfald. Metoderna ska sedan underlätta arbetet med att sätta relevanta mål, genomföra åtgärder som ger verklig effekt och följa upp åtgärder på ett effektivt sätt.