Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

SiS nya ungdomshem i Hässleholm invigt

Torsdag 20 februari invigdes Statens Institutionsstyrelses nya ungdomshem i Hässleholm. Byggprojektet är det största i SiS 25-åriga historia. Generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark klippte invigningsbandet tillsammans med institutionschefen Sverker Göransson och förklarade anläggningen invigd.

Invigningen inleddes med ett tal av generaldirektören, där hon berömde alla som varit involverade i projektet för det goda samarbetet. Hon talade också om hur viktigt det är med ändamålsenliga lokaler – trygga och säkra miljöer – för att kunna bedriva god vård och behandling av ungdomarna som vistas på SiS hem.

När vår vd Åsa Hedenberg höll tal berömde hon SiS för sitt mod och tackade för det goda samarbetet. Hon önskade också att de ungdomar som vårdas på ungdomshemmet en dag i framtiden ska kunna komma tillbaka dit, titta på byggnaden och tänka att det var här som det vände.

Invigningen avslutades med en rundvandring i de nya lokalerna.