Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Miljöbyggnad Guld för Lunds nya tingsrätt

Vår nya tingsrättsbyggnad i Lund har preliminärt klassificerats enligt nivå Guld i certifieringssystemet Miljöbyggnad. Byggnaden är under uppförande och beräknas vara klar för inflyttning våren 2018. När fastigheten väl tagits i bruk, måste ansökan verifieras inom två år med en sammanhängande mätperiod om 12 månader, för att erhålla den slutgiltiga certifieringen.

– Det känns fantastiskt att vi uppnått guld för vår fina tingsrättsbyggnad. Detta är den första fastigheten som vi miljöcertifierar fullt ut. Då våra kunder har höga säkerhetskrav innebär det vanligtvis svårigheter för oss att slutföra sista steget i en certifiering eftersom det krävs en granskning av en utomstående part och vi av säkerhetsskäl inte kan ge tillträde till all information om våra fastigheter. Därför har vi valt att arbeta utifrån att våra fastigheter ska vara certifierbara vilket betyder att vi använder Miljöbyggnad som ett rättesnöre i våra projekt, men att vi oftast inte får ett officiellt betyg, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.