Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Första spadtaget för Lunds nya tingsrätt

Idag togs det första spadtaget för den nya tingsrätt som ska uppföras i centrala Lund. Ett femtiotal åskådare fick se Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg, lagman Göran Lundahl från tingsrätten och Niklas Sparw, vice Sverigechef för NCC Building, ta ett gemensamt grepp om spaden och gräva upp en rejäl skopa jord vid byggarbetsplatsen (där arbetet dock redan är i full gång sedan en tid tillbaka).

”Man kan egentligen sammanfatta det här spadtaget med ett enda ord: Äntligen!” säger lagman Göran Lundahl som talar för många av sina kollegor. Tingsrätten i Lund har under flera år brottats med för små lokaler och den nya byggnaden är minst sagt efterlängtad.

”Det är alltid en förväntansfull känsla, lite av julafton, när man äntligen får dra igång ett så här stort byggprojekt där många aktörer samverkar”, säger NCC:s vice Sverigechef Niklas Sparw.

Åsa Hedenberg är övertygad om att den nya tingsrätten kommer att bli uppskattad och fylla sitt viktiga syfte för lång tid framöver.

”Att kombinera säkerhet, hållbarhet och tillgänglighet är en tuff utmaning men också en nödvändighet för den typ av verksamhet som tingsrätten bedriver. Vi är glada och stolta över att arbetet nu är i gång och ser tillsammans med våra samarbetspartners fram emot att låta tingsrätten flytta in i sina nya lokaler i slutet av 2017”, säger Åsa Hedenberg.