Startsidan
Nyheter
Invigning på SiS Stigby, Visingsö

Invigning på SiS Stigby, Visingsö

2014-06-03  |  Håkan Ragnhem

Den 27 maj invigdes nya utbildningsgrenar på SiS Stigby på Visingsö.

Stigby utökar utbildningsutbudet och kan from 2014 erbjuda gymnasiekurser inom tre nya introduktionsprogram:
• Bygg och anläggning
• Fordon
• Idrott och hälsa med inriktning fotboll

Till detta behövs verksamhetsanpassade lokaler som färdigställdes av Specialfastigheter i slutet av 2013.I övrigt erbjuder Stigby akutvård och behandling med fokus på relationsarbete och pro social träning inom viktiga områden som skola, arbete, fritid och boende. Målgruppen är pojkar 16-20 år.

Institutionen hade bjudit in till en invigning med ett intressant program som inleddes med ett estradsamtal där temat var ”Betydelsen av utbildning, arbete och föreningsliv för att underlätta utslussning och återanpassning i samhället”.

Den formella invigningen av de nya lokalerna genomfördes av SiS verksamhetsdirektör Jan-Eric Josefsson. Specialfastigheters Vd Åsa Hedenberg beskrev hur bra det blir när SiS och Specialfastigheter får fokusera på sina egna uppdrag i vardagen men i projekt som detta, samarbeta för att få lokaler som verkligen stödjer verksamheten. Extra roligt är det när det är en satsning på utbildning inom byggteknik som vi vet att marknaden efterfrågar.

SiS fd enhetschef för lokaler och säkerhet Stig-Arne Tengmer berättade bland annat om det samarbete i lokalfrågor som SiS och Specialfastigheter har och som formaliserats i ett Samarbetsavtal samt att SiS hyr över 500 byggnader av Specialfastigheter. Eftermiddagen inleddes med en rundtur i verksamheten och avslutades med att Martin Hugo föreläste utifrån sin forskningsrapport ”Meningsfullt lärande i skolverksamheten på särskilda ungdomshem”.

SiS Stigby 2

Åsa Hedenberg, Vd Specialfastigheter.

SiS Stigby 1

Bo Norgren Institutionschef Stigby, Åsa Hedenberg Vd Specialfastigheter, Håkan Ragnhem Affärsområdeschef Specialfastigheter och Stig-Arne Tengmer projektledare SiS.

Fotograf: Ann-Charlotte Petrelius, SiS.