Startsidan
Nyheter
Ett av Sveriges bästa intranät 2014

Ett av Sveriges bästa intranät 2014

2014-05-09  |  Ina Nehr

Nyligen utsågs ”Sveriges bästa intranät 2014” och Specialfastigheter deltog för första gången.

Det blev en lyckosam debut med en hedrande tredjeplats i en mycket hård konkurrens. Specialfastigheter har under en längre tid arbetat med att skapa ett användarvänligt och informativt intranät, med många smarta och tidsbesparande funktioner för medarbetarna. Och det har gett resultat! Årets tävling kring interna medier, anordnad av RIM (Redaktörerna Interna Media), resulterade i en tredjeplats, med ett hedersomnämnande som lyfter vikten av att våga välja, och även våga välja bort. Här betonar man att kraften i utvecklingen har lagts på det som verkligen betyder något för medarbetarna – intuitiv sök, noggrann incidenthantering, enkel dokumenthantering och – inte minst – fastigheterna, som intranätets allra viktigaste tjänst.

RIM (Redaktörer Interna Medier) är ett landsomfattande nätverk av redaktörer, för alla som arbetar med interna medier såväl inom privata företag som offentlig verksamhet och organisationer.  Varje år arrangerar RIM tävlingarna Sveriges bästa intranät och Sveriges bästa personaltidning. Den namnkunniga juryn valde i år ut elva intranätbidrag för närmare granskning. Vinnare blev Svensk Fastighetsförmedling, tvåa kom Löfbergs (kaffe) och Specialfastigheter stod som stolt trea.

– För oss är det här ett mycket glädjande bevis på att vi har lyckats med vår satsning, säger Ina Nehr, kommunikationsansvarig på Specialfastigheter. Vi har utvecklat intranätet i nära samarbete med våra medarbetare, för att hitta fram till bästa möjliga lösningar. Tanken är att intranätet ska ge oss alla den information vi behöver och vara ett effektivt verktyg. Samtidigt är intranätet viktigt för att skapaett Specialfastigheter över hela landet.