Startsidan
Biträdande förvaltare

Biträdande förvaltare

Specialfastigheters biträdande förvaltare ansvarar för den löpande förvaltningen av våra fastigheter i nära samarbete med förvaltare och drifttekniker. Det ingår i rollen att planera driften av fastigheterna, underhållsåtgärder och uppföljning av myndighetskrav.

Som biträdande förvaltare har du mycket samarbete och kontakt med kunder, kollegor och leverantörer. Kundmöten, serviceanmälningar, ekonomifrågor och arbetsledning av drifttekniker är också viktiga delar i jobbet.

Jenny berättar om arbetet som biträdande förvaltare

Efter en spännande utbildningsresa, där hon pluggat till både fartygsbefäl och undersköterska, har Jenny nu hittat hem i fastighetsbranschen.

Vad var det som lockade dig att arbeta med fastigheter?

Min bakgrund är ganska brokig och jag visste inte från början att det var just fastigheter jag vill jobba med. På gymnasiet läste jag till undersköterska, för att sedan flytta till Göteborg och plugga till fartygsbefäl och förberedande sjöingenjör. Jag ville komma in vid Kustbevakningen, men efter studierna visade det sig vara svårt att få ett fast jobb inom sjöfarten. Då hittade jag utbildningen till fastighetsingenjör och förvaltare, som innehöll de tekniska och långsiktiga delar som tilltalar mig.

Teknikintresset har jag nog ärvt av pappa och farfar. Och omvårdnadsbiten som jag fick när jag läste till undersköterska har jag daglig nytta av: jag har fått större förståelse för människor och kan bemöta dem på ett bra sätt. Det passar extra väl när man är ute på exempelvis en anstalt och jobbar.

Vad innebär det att vara biträdande förvaltare?

Jag har ju en arbetsledande funktion men inget personalansvar. Små projekt sköter jag själv medan jag och min chef Tomas tittar på stora projekt tillsammans. Han har lång erfarenhet och kan så mycket – jag får stort ansvar men kan alltid luta mig mot honom. Jag känner också att jag kan ringa vem som helst inom företaget och fråga vad som helst. Ingen tycker att jag är dum för att jag frågar utan vill hjälpa mig att bli ännu bättre på mitt jobb.

Hur är det att vara ung kvinna i din roll?

När jag är med på hyresgästmöten är det många som säger ”vad kul att det är en tjej som kommer!” Vi tänker ju lite olika ibland, kvinnor och män, så helhetsbilden blir bättre när vi samarbetar. Fast givetvis finns det alltid några som tror att mina kunskaper inte är lika bra som en mans. När jag skulle söka tjänsten på Specialfastigheter tog jag reda på vem som var vd och blev glatt överraskad över att det var en kvinna. Åsa som vd och Michaela som förvaltningschef är goda föredömen – vi är på väg mot nåt riktigt bra!

Hur ser du på din framtid på företaget och i branschen?

Just nu är jag jättenöjd med situationen som den är. Nån gång vill jag bli förvaltare förstås. Jag blir kvar på Specialfastigheter så länge jag trivs och det känns som att jag är här för att stanna. Jag tror att jag kommer att kunna växa mycket på det här företaget!

Vad gör du när du inte jobbar?

På vintern kör jag gärna skoter på helgerna. och somrarna spenderas helst utomlands på metalfestivaler eller i fjällen. Däremellan tränar jag på gym, upptäcker nya vandringsstigar med mina hundar Ikaros och Vilda eller funderar på nya tatueringar!